Landskrona

BoIS – Ljungskile: 0-0

Så var det äntligen dags för hemmapremiär på den nya planen. BoIS tog emot Ljungskile i en match som slutade oavgjort, 0-0.

Innan matchen startade höll lagkaptenen i BoIS ett tal som sa att man tar avstånd från fotbollsvåldet. Sen var det Torkild Strandbergs tur att att prata samt att inviga den nya planen. Det gjordes symboliskt genom att klippa ett grässtrå.

När matchen drog igång så började den trevande. BoIS hade flera vassa chanser och Surprise var ytterst nära att peta bollen förbi Ljungskilemålvakten Alex Horwath efter fint väggspel med Andrew Stadler. Farligast målchans hade ändå Ljungskile precis innan paus då man fick flera chanser när kaos uppstod i BoIS straffområde efter en hörna. Andra halvlek bjöd på bättre fotboll och högre tempo. Flera chanser skapades från båda lagen. I 60:e minuten blev Hannes Stiller i Ljungskile helt ren men skottet träffade stolpen och returen sköts över målet.