Landskrona

Misstänkt anlagd brand på Anniegården

Strax innan kl 19:30 gick det automatiska brandlarm igång på Anniegården som ligger på Gjörloffsgatan. SOS får även larmet inringt av en person, då är räddningstjänsten redan på väg och befinner sig vid Ica krysset på Föreningsgatan.

Rökdykare börjar omedelbart med att släcka utifrån genom fönster innan man går in i huset. Väl inne kan man lokalisera branden och släcka den. På baksidan av fastigheten ska det ha brunnit i lastpallar och det finns brännmärken på väggen vid ett fönster som ser ut att komma från någon brandfarlig vätska.

Genom den snabba och effektiva insatsen av brandmännen kunde man vända förstärkande styrka från Helsingborg.
Delar av huset har fått omfattande rök- och brandskador. Hade det inte varit för automatlarmet så hade troligen byggnaden fått betydligt större skador.

Polisen har spärrat av platsen i väntan på en teknisk undersökning. En anmälan om mordbrand har upprättats av polisen.

Byggnaden heter Anniegården och här har Landskrona stads barn- och ungdomsförvaltning sin familjeverksamhet. Det är bland annat ett behandlingshem och här finns lägenheter för tillfälligt boende. Namnet kommer från Annie Weibull som var en lärarinna som gjorde stora insatser för hjälpbehövande barn och mödrar.

[easyrotator]erc_60_1483387895[/easyrotator]