Drunkning i Lill-Olas – 75-årig man omkom

Ett drunkningstillbud inträffar vid campingen i Landskrona. Sjukvårdsinsats pågick när räddningstjänst och ambulans kom till platsen. En man i 75-årsåldern är förd till sjukhus med ambulans, skadeläget är just nu okänt. Tillbudet inträffade i vattnet intill en brygga.

Polis har haft stora problem med att bana väg för räddnings- och ambulansfordon samt skapa utrymme för räddningsinsatsen på grund av felparkerade bilar och ett stort antal badgäster. Folk hörsammade inte polisens uppmaningar att utrymma bryggan och vägrade att flytta på sig när räddningspersonalen behövde utrymme för räddningsinsatsen, något som försvårade och fördröjde livsviktig hjälp till den nödställde mannen. När ambulansen var på väg att lämna med den skadade mannen, var räddningsvägar blockerade av felparkerade bilar och utfart hindrades.

Uppdatering: Mannen har avlidit. Anhöriga är underrättade

Uppdatering: Polisen ser inget samband med svårigheterna och utgången på olyckan. Dagens lagstiftning gör det inte möjligt för polisen att agera vid denna typ av situationer. Skulle dock situationen innebära allvarligt hotar allmän ordning har en polisman befogenhet att avvisa personer efter enskilda bedömningar. Dagens händelse var det inte aktuellt eller möjligt att agera utifrån det så räddningsinsatsen prioriterades.

Efteråt bötfälldes 11 bilar för felparkering.