Kraftig lägenhetsbrand – misstänkt grov mordbrand

Vid halv ett natten mot söndag bröt en brand ut i en lägenhet på Gjörloffsgatan. Räddningstjänst från Landskrona och Helsingborg larmades tillsammans med ambulans och polis. När räddningstjänsten kom fram brann det för fullt inne i lägenheten. Rökdykare skickades in för att släcka branden samtidigt som man släckte från utsida. Branden kunde snabbt slås utan den spred sig vidare.

Rök spred sig ut i trapphuset och till andra lägenhet vilket tvingade boende att bland annat söka skydd ute på balkonger. Flera personer kontrollerades av ambulans efter att ha andats in rök. Minst en person ska ha först till sjukhus med okända skador.

Uppdatering. Personen som är förd till sjukhus ska ha befunnit sig i den lägenheten som brann. Personen tog sig själv ut och stod utanför när räddningstjänst och ambulans anlände till platsen.

Uppdatering. Det finns uppgifter om att branden startat efter att ett brinnande föremål kastats in i bostaden. Två personer har setts springa från platsen. Lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning. En anmälan om grov mordbrand upprättas. Ingen misstänkt finns i ärendet i nuläget.