Landskrona

Man skjuten till döds i centrala Landskrona

 

En man i 30- års åldern skjuts till döds i Landskrona natten mot fredag,  Flera inringare har berättat för polisen att dem hört sex till tio skott i en snabb följd.

Skottlossningen ägde rum utomhus på Brocksgatan  i Östra delen av Landskrona. Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning kommer genomföras under natten. Anhöriga är underrättade om händelsen.

En förundersökning angående mord är inledd vilket innebär att ytterligare information inte kommer lämnas.Polisen är intresserad att komma i kontakt med vittne som gjort iaktagelser eller har annan viktigt information på telefonnummer 114 14.

Uppdatering: Strax innan klockan 06.00 på fredagsmorgonen inkom en ung man till Mölndals sjukhus. Mannen hade en skottskada i handen och på bilen som han parkerade utanför sjukhusentrén fanns skottskador. Den skottskadade, som även han beskrivs sav polisen som en man i 25-30-års åldern, är nu misstänkt för Landskronamordet.

– Han anhölls i sin frånvaro redan under natten och greps av polisen så fort hans identitet var fastställt, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i västra Götaland.

Den gripne mannen transporterades under fredagen från Mölndals sjukhus till polishuset i Göteborg för förhör. Mannen är hemmahörande i västra Sverige!

Foto: André Wall

1 IMG_8733 5 4 3 2

Foto: André Wall