Landskrona

Misstänkt mord på Kvinna, Tränggatan

Fredagen den 12 augusti kallades polisen till Tränggatan i Landskrona. I en lägenhet påträffades en död kvinna, född 1948.

Först kunde polisen inte finna några tecken på brott. Även om inget brott misstänktes begärde Grova Brott-avdelningen en rättsmedicinsk undersökning. Resultatet från rättsmedicinska undersökningen gjorde att dödsfallet rubricerades om till mord.

”- Kvinnans interna skador var sådana att det med stor sannolikhet kan röra sig om att hon mördats. Det gör att vi rubricerat om ärendet och inlett en dörrknackning i området”, säger gruppchefen Annika Nilsson på Grova Brott.

Polisen arbetar för närvarande med att kartlägga kvinnans tiden innan brottet. Även förhör med hennes anhöriga och bekanta pågår. Det fanns inga tecken i kvinnans lägenhet som visat att något våld använts. En utförligare teknisk undersökning ska göras av lägenheten samt av exempelvis kvinnans mobiltelefon. Kvinnan var inte känd av polisen sedan tidigare.

”- Vi söker vittnen som noterat några avvikelser från vardagen runt kvinnans bostad före, efter och under fredagen 12 augusti. Det kan handla om exempelvis besök eller liknande. Vi vädjar att den som har information hör av sig till Polisen”, säger Annika Nilsson.

Tipstelefon på 114 14 eller hemsida under https://polisen.se/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Skane/