Kvinna i 90-årsåldern utsatt för åldringsbrott av falska poliser

Vid 14-tiden skickades polisen till Järnvägsgatan efter att en kvinna i 90-årsåldern blivit utsatt för ett bedrägeri. Gärningsmännen ska ha ringt till kvinnan och utgett sig för att vara poliser. Gärningsmännen påstod att de behövde kvinnans smycken för försäkring och fotografering. Strax därefter kom de hem till kvinnan för att hämta hennes smycken. Ingen är gripen

 

Polisen tipsar – Så skyddar du dig:
Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro.
Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.
Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis.
Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.
Lägg på luren om någon ringer och du blir osäker. Det gäller oavsett om personen utger sig för att vara en nära släkting, från banken, ett företag eller en myndighet som t.ex. polisen.
Lämna aldrig över legitimation, bankkort eller din kod till någon annan person.

Vid pågående brott ring 112.
Om brottet inte är pågående ska du ringa 114 14.