Landskrona

6 automatlarm mindre än ett dygn

Räddningstjänsten fick under dygnet rycka ut till sex automatlarm på mindre än 18 timmar, vilket är långt över normalt. Trots de många larmen så kunde räddningstjänsten lämna utan åtgärd vid varje tillfälle.

Det börja med larm till Dammhagsskolan vid 13-tiden. Det visade sig att det var hantverkare som utlöst larmet av misstag.

Räddningstjänsten hade inte hunnit tillbaka till stationen när nästa larm kom. Denna gången var det larm från Albanoskolan. Här var det troligen tekniskt fel.

Vid 15:10 kom nästa larm. Det var på Koppargårdens serviceboende som automatlarmet gått igång. Anledningen var torrkokning. En boende hade glömt äggen på spisen. Räddningstjänsten kunde lämna utan åtgärd.

Strax efter fem larmades brandkåren till energiknuten/kraftvärmeverket. De hade precis genomfört en nystart vilket ledde till att lite rök sipprade ut och löste ut brandlarmet. Räddningstjänsten kunde lämna utan åtgärd.

Vid 19:45 fick räddningstjänsten återigen rycka ut. Det var på Trioplast som larmet gått igång. Det var en rem som varmkörde i en maskin. Även här kunde räddningstjänsten lämna utan åtgärd.

07:10 går larm återigen. Denna gången är det automatlarmet på Boliden Bergsöe som gått igång. Det var i en av batterihallarna som en detektor löst ut. Anledningen var elfel i det automatiska brandlarmet. Efter kontroll kunde räddningstjänsten lämna.

Lämna ett svar