Sport

BoIS vann över Falkenberg

BoIS vann över Falkenberg med 2-1 och klättra upp på en fjärdeplats i tabellen. BoIS ligger nu sex poäng efter Halmstad och en kvalplats till Allsvenskan.

Det var BoIS som stod för spelet i första halvlek och i 18:e minuten kom utdelning. Fredrik Karlsson passade Surprice ute på vänsterkanten som drev framåt och inåt i banan. I höjd med straffområdet avlossa han och skruvade in bollen i bortre krysset, 1-0.
Surprice var nära att utöka ledningen till 2-0 på en frispark precis utanför straffområdet på vänsterkanten. Falkenbergs målvakt klarade precis att tippa över bollen.

Andra halvlek hann knappt börja innan Falkenberg fick in en kvittering, 1-1. Bara 10 minuter senare fick Falkenberg en enkel straff och hade möjlighet att ta ledningen i matchen. BoIS duktiga målvakt Ivo Vazgec räddade straffen! Han var sedan snabbt uppe och med på returen, men det sköts utanför, fortfarande 1-1.

BoIS var riktigt bleka efter pausvilan och hade inte gjort mycket väsen ifrån sig men straffräddningen tände spelarna igen. I 70:e minuten får Lantz bollen på högerkanten. Han driver in i mittplan och nästan identiskt med första målet skjuter Lantz en skruvboll precis utanför straffområdet som letar sig in, 2-1. Detta var säsongens första mål för både Lantz och Surprice.