Övriga nyheter

Ingen ersättning efter konkurs

I fredags försattes Fitness Landskrona, före detta Träningsverket, i konkurs. Allt talar för att de medlemmar som löst årskort och som har betalat i förskott inte kommer få någon ersättning. 

Allt började i somras när Träningsverket blev Fitness Landskrona. I samband med detta erbjöds ett ”kanonerbjudande” där  man kunde lösa ett årskort som var kombinerat gym- och gruppkort för än 2000 kronor. Sen 3 månader senare, i början av november meddelade Fitness Landskrona att man letade nya ägare.

I torsdags meddelade man att det skulle hållas stängt under fredagen för ”inventering av maskinerna”. Dagen efter skrev de själva på Facebook: ”Bolaget som driver Fitness Landskrona har efter beslut i Malmö Tingsrätt den 22 nov försatts i konkurs. Konkursförvaltaren har beslutat att stänga verksamheten tills vidare” Anledningen är att inte tillräckligt många kunder har lockats för att täcka kostnaden för att driva en sån stor träningsanläggning.

Totalt berörs ca 1300 medlemmar som nu blir utan gym. Fitness Landskrona skrev på sin facebooksida ett meddelande som kunde tolkas som att de ordnat så att man kunde träna på Hälsohuset fram till februari, men så är det inte. Hälsohuset har däremot en Julkampanj som gäller alla som tecknar ett årskort. Der träna gratis fram till februari och får samtidigt ett startpaket värt 800 kr.

Lämna ett svar