Landskrona

Omfattande vattenläcka i industriområdet

Vid 02:30 larmades räddningstjänsten till en 100 kvadratmeter stor översvämning längst med Lundåkragatan, utanför tech4event. På plats visade det sig att det var mer än så.

Vattnet forsade upp ur marken och ut på gatan.  Jour-personal från Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA) fanns redan på plats så räddningstjänsten kunde lämna.

Enligt NSVA är det en 500 mm stor vattenledning som gått sönder. Vid 03-tiden hade personalen lyckats stänga av vattnet men det skulle dröja ytterligare en timme innan det skulle få effekt. Hur många som påverkas av vattenavstängningen är oklart. Flera firmor har lokaler i närheten och nu finns risken att de drabbats av vattenskador.

Uppdatering. Vid 11-tiden är fortfarande hela industriområdet utan vatten, enligt NSVA. Man jobbar just nu med att tömma den 1,5 meter djupa kratern för att kunna komma ner och laga skadan.

Företaget Tech4Event klarade sig utan vattenskador. Lika mycket tur hade inte Golvfirman i Landskrona där vattnet orsakat skador för ett par hundra tusen kronor. De stod ungefär en decimeter vatten i lokalen när personal kom dit på tisdagsmorgonen.

Vid 05.30-tiden inträffade en annan vattenläcka, denna gången på Pilängen. Läckan är inte alls lika omfattande men vattnet måste stängas av under reparationsarbete.  Vatten för industriområdet finns att hämta på Förrådsgatan 9 och för Pilängen finns det att hämta på Pilåkern 8

Se video från platsen, klicka här

[easyrotator]erc_1_1387252422[/easyrotator]

Lämna ett svar