Landskrona

Parkeringsbråket utanför Hemköp

Detta har hänt
 • Det är måndag, Sven och Inger åker för att handla på Hemköp
 • En bil står konstig och Sven väljer att tuta varav personen flyttar på sin bil
 • Mannen kör sen upp till Sven och en dispyt uppstår. Mannen slår upp dörren och börjar slå mot Sven.
 • Svens fru Inger försöker gå mellan men får då själv ta emot slag och faller tillmarken och skadar sig svårt
 • Inger genomgår en operation och vårdas på intensivårdsavdelningen
 • Onsdag väljer läkare i samråd med anhöriga att avsluta livsuppehållande åtgärder
 • På torsdagen hittar polisen bilen som man tror användes vid dådet
 • På långfredag grips en 23-åring man skäligen misstänkt för mord på Inger
 • På annandag påsk genomförst två manifestationer i Landskrona mot våldet
 • Lunds tingsrätts beslut att häkta 23-åringen som misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död
 • 23-åringen erkänner till viss det. Att han varit på platsen och att det var en olyckshändelse
 • Polisen genomför en rekonstruktion av dramat
 • Den 28 Maj faller blir 23-åringen dömd till 1 år och 10 månader av Tingsrätten i Helsingborg
 • Den 2 Juni sätts 23-åringen på fri fot. Han är inte längre häktat och kommer troligen få reducerat straff, allt på beslut från hovrätten
 • Gärningsmannen döms i vintras (2010) av hovrätten till två års fängelse för grovt vållande till annans död.

Samtliga inlägg från händelsen

Belöningen utbetalad

P-platsdramat utanför Hemköp i Landskrona i våras urartade och slutade med att en 78-årig kvinna dog av de svåra skador hon fick i bråket. Några lokala företagare gick ihop och samlade in en större summa pengar i belöning till den som kunde lämna avgörande tips så att gärningsmannen kunde gripas.
Men mannen greps utan att belöningen behövde betalas ut och nu skänker företagarna belöningen på 70 000 kronor till den lokala brottsofferjouren, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.
— Herrejesus! Det betyder jätte-jätte-jättemycket för oss som en ideell förening, säger Ingvar Olsson vid Landskrona-Svalövs brottsofferjours vittnesstöd till tidningen.
Publicerat 2011-01-04 kl 16:42

23-åringen dömd till 2 års fängelse

Gärningsmannen dömdes tidigare i vintras av hovrätten till två års fängelse för grovt vållande till annans död.
Publicerat 2011-01-04 kl 16:42

23-åringen på fri fot

Den 23-åriga man som dömdes till 1 år och 10 månader för att ha vållat Ingers död är satt på fri fot. – Cirka klockan 17 släpptes han på fri fot och är ej längre häktad, säger mannens advokat Leif Silbersky till TT. Detta efter att hovrätten anser att han troligen inte kommer fly och dels att hovrätten inte räknar med att något långt fängelsestraff kommer ett utdömas.
Publicerat 2010-06-02 kl 18:04

Huvudvittnet dödshotad

Huvudvittnet i parkeringsbråket har blivit dödshotad. En okänd man kom fram till mannen när han stod och rökade utanför hemköp. Han skulle fått uppmaningen att glömma allt han sett annars skulle han se vad som händer. Rättegången fortsatte idag med bland annat vittnesmål från huvudvittnet.
Publicerat 2010-05-20 kl 13:44

23-åringens förklarning

En putt och inga knytnävsslag. Det är 23-åringens version av vad som hände på Hemköps parkeringsplats, där han misstänks ha vållat 78-åriga Ingers död. Hans anhöriga återger nu den berättelse de fick av 23-åringen efteråt.

Rätt man är gripen

Polisen är säker på att rätt man har häktats och lovar att alla frågetecken kring händelsen som ledde till 78-åriga Ingers död ska rätas ut.
Publicerat 2010-04-06 kl 18.55

P-bråket i Landskrona

Lunds tingsrätts beslut att häkta 23-åringen som misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Polisen tror sig inom de närmsta veckorna ha en klar bild över händelseförloppet.
Publicerat 2010-04-06 kl 15.55

Landskrona samlades till en lugn manifestation

Idag samlades landskronaborna för att tillsammans ta avstånd mot våldet som förekommer i vår stad. Dagen började i Sofia Albertina som var fullsatt med runt 650 personer. Man hade en gemensam cermoni mellan olika trossamfund i Landskrona. Bengt Kalgren var tydlig med att ingen ska döma en annan person, det är domstolens jobb att sköta den biten. Andra talare var Osman från islamska församling och även pingstkyrkan och församlingen Livsglädjen. Alla som ville fick komma fram och tända ett ljus för Inger, 78år. När cermonin slutade brann 500 ljus. Alla som samlades stod gemensamt upp för en tyst minut.

Kl 14 började en tyst, opolitisk och icke-religiös manifestation med blomsternedläggning på Rådhustorget. De flesta gick den korta biten mellan kyrkan och rådhuset för att lägga en blomma och stanna upp en stund. På torget hade ett par tusen samlats. Folk la ner blommor vid statyn Västanvinden. Stämningen var lugn och samlad. De poliser som var utposterade fick det lugnt. Man är stolt att vara Landskronabo.
Publicerat 2010-04-05 kl 17:32

Ytterliggare en anhållen för p-bråket

Åklagaren beslutade på söndagen att anhålla ytterligare en person. Brottsrubriceringen är skyddande av brottsling.
– Det är en man i sfären som består av anhöriga och bekanta, kriminalkommissarie Tommy Lindén vid Skånepolisen till TT.
Den 23-åriga mannen har förhörts ytterliggare under söndagen.
– Misstankarna har stärkts, sade Tommy Lindén för TT efter kvällens timslånga förhör med 23-åringen
Mannen är försatt på fri fot
Publicerat 2010-04-04 kl 21:21

Bra bevis i utredningen av p-bråket

Tommy Lindén vid polisen i Helsingborg säger att bevisning är bättre idag än igår, men vill inte gå in på detaljer. Polisen har en bra bild av själva förloppet nu, men vill fortfarande komm i kontakt med fler uppgiftslämnare.
Publicerat 2010-04-04 kl 20:31

Hat mot 23-åringen sprids på internet

Det riktas mycket hat och hot mot den mordmisstänkte 23-åringen. Personuppgifter, adress och bilder sprids över internet. En del är även felaktiga. Många skriver att de vvill att den 23-åriga mannen ska dö och framför olika hot som ”Storma häktet och skända hans kropp” & ”gräv ner han på torget och ge alla vars en kullersten…”
Publicerat 2010-04-03 kl 20:33

23-åringen nekar till brott

Förhör med den 23-åriga mannen avslutades i Helsingnborg på Lördagseftermiddagen. Efter förhöret stod det klart att han nekar till det han står anklagad för.
Publicerat 2010-04-03 kl 14:57

23-åringen i förhör om misshandlen

En 23-årig man är nu anhållen för överfallet på den 78-åriga kvinnan på en parkeringsplats i Landskrona. Han är misstänkt för mord och grov misshandel. Han förhörs under lördagen. Men polisen efterlyser nu fler vittnesmål om vem som brukar köra den röda Mazdan.
Publicerat 2010-04-03 kl 13:01

75 000kr till den som ger avgörande tips

Potten med tipspengar från några företagare har ökat till 70 000 kronor. Under fredagen anslöt sig även Green Medicine i Malmö till initiativet från Landskronaföretagen Basmetal, Dennis maskinuthyrning, Bodbörsen, Profil AB, Hemköp och Saxtorps trading.
— Vi räknar med att polisen kan avgöra vem som lämnar avgörande uppgifter. Sedan får vi stämma träff med vederbörande, säger Staffan Aronsohn, vd på Basmetal.
Som ett separat initiativ har Sverigedemokraternas lokalförening utfäst en belöning på 5 000 kronor till den som ger avgörande tips.
Publicerat 2010-04-02 kl 23:50

23-åring gripen misstänkt för Landskronamord

En 23-årig man har delgivits misstanke om mord efter dödsmisshandeln av en äldre kvinna på en parkeringsplats i Landskrona, uppger polisen för TT.
Publicerat 2010-04-02 kl 16:07

Ingen gripen för mordet

Inget avgörande har ännu skett i utredningen kring dödsmisshandeln. Kriminalkommissarie Tommy Lindén beskriver utredningsläget som besvärligt.
– Vi vet att det är någon som ljugit, säger Tommy Lindén
Publicerat 2010-04-02 kl 14:07

Bilen är beslagtagen av polisen 

En Mazda 323 har beslagtagits av polisen och ägaren har förhörs under kvällen. Ägaren har inte delgivits misstanke om brott. Polisen vill inte gå in på var i Landskrona man beslagtog bilen.
Publicerad 2010-04-01 kl 22:27

Polisen har hittat bilen 

Polisen har nått ett genombrott i jakten på den man som dödsmisshandlade Inger, 78. De har hittat bilen som mannen körde.
– Vi har bilnumret och vi vet vem som äger bilen, säger Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen nordvästra Skåne.
Uppdatering. Polisen har ringat in en krets på fyra personer som möjliga gärningsmän. Den 36-årige man som förhördes under onsdagen plockades idag in för nya förhör tillsammans med ytterligare en man. Ingen av de båda är misstänkta för brott.
Publicerat 2010-04-01 kl 13:44

Manifestation mot våldet 

Nu på måndag kommer en manifestation hållas mot våldet i Landskrona. Det är ett initativ av några Landskronabor, bland annat genom hemsidan Facebook, där man uppmanar landskronaiterna att komma till rådhustorget och lägga blommor vid statyn Västanvinden. Den genomförs med anledning av att misshandeln av pensionärsparet på en parkering vid Hemköp i måndags eftermiddag. Eventet heter vi som bara vill visa – att detta inte är okej. Redan på onsdagen har allt fler och fler lagt en blomma utanför Hemköp för att visa sin respekt.
Publicerat 2010-03-31 kl 23:20

Människor stannar upp för att hedra den avlidna 78-åriga kvinnan

Landskrona. Dagen går vidare och folk ska handla. Men något är annorlunda. Man stannar upp några sekunder och skänker tankar åt den avlidna 78-åringen och anhöriga. Man pratar med främmande människor om det hemska som hänt. En kvinna kommer fram till mig och frågar hur någon kan bära sig åt på detta sätt. Snabbt sluter två andra kvinnor upp, alla främmande för varandra, och börjar samtala. Händelsen har satt djupa spår i oss alla. En av kvinnorna säger något tänkvärt.
– Hur kan man göra såhär mot två människor som jobbat hela sitt liv och varit med och byggt upp detta vackra land som Sverige är och som jag har haft turen att få komma till. Kassörskan inne på hemköp kände inte till att 78-åringen avlidit av sina skador. Hon blir skärrad när jag berätta för henne att man valt att upphöra med behandlingen efter samråd med anhöriga.Kommunalråden är bestörta efter beskedet om att den 78-åriga kvinnan har avlidit och erbjuder samtidigt polisen all resurs de kan tänkas behöva. Tre företag i Landskrona har utlyst en belöning på 40 000 till den som kan ge tips så gärningsmannen kan gripas.
Publicerat 2010-03-31 18.48

Misshandlade kvinnan död

Den 78-åriga kvinnan som misshandlades på parkeringen vid Hemköp i måndags har nu avlidit. Skånes universitetssjukhus beslutade under onsdagseftermiddagen att upphöra med behandlingen av kvinnan efter samråd med anhöriga.
Publicerat 2010-03-31 kl 16.33

Läget livshotande för den misshandlade kvinnan

Läget försämrades på tisdagen för den 78-åriga kvinna som på måndagen misshandlades svårt på en parkeringsplats i Landskrona. Tillståndet har blivit sämre och är nu livshotade, sade Hans Boklund, pressansvarig för Skånes Universitetssjukhus till TT på tisdagseftermiddagen. Kvinnan opererades på måndagskvällen och vårdas på neurokirurgiska avdelningen i Lund.
Publicerat 2010-03-30 20.48

Fler vittnen söks. 

Polisen vädjar till allmänheten att komma in med tips om händelsen.
– Vi har fått in en del upplysningar, men vi behöver fler, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör vid Skånepolisen.
Vittnesuppgifter tas tacksamt emot av Polisen på telefonnummer 114 14.
Äldre par misshandlade på parkeringsplats
Vad man först trodde var en smitningsolycka visar sig vara en grov misshandel av ett äldre par. Det var efter en ordväxling som den unga mannen gav sig på den äldre mannen med flera knytnävslag mot ansiktet. När den äldre kvinnan försökte gå imellan fick hon slag mot huvudet och föll till marken med svåra skallskador som hon nu vårdas för.
Enligt polisen är gärningsmannen mellan 20-30 år. Han försvann från platsen i en mindre, röd, tvådörrars Toyota med tonade rutor där bak. Bilen skall vara av äldre modell. Ärendet hanteras initialt som grov misshandel.

Två personer påköra i Landskrona

Två personer, en man och en kvinna, blir påkörda av en bilist på parkeringen utanför ett matvaruhus på Ringvägen på måndagseftermiddagen. Kvinnan ska vara medvetslös och mannens skadestatus är oklart. En liten röd bil avvek från platsen och polisen sätter den i samband med olyckan. Föraren beskrivs som en ung man.
Uppdatering. Kvinnan ska ha varit avsvimmad en kort tid efter olyckan och förs tillsammans med mannen till sjukhus. Paret hade även en hund med sig vid tillfället. Denna tas medföljer polispatrullen till stationen sålänge.
Uppdatering. Händelse var ingen olycka utan en misshandel av ett äldre par. Vet du något så hör av dig till polisen! 114 14. Läs mer i senare inlägg

Pubilcerat 2010-03-29 kl 14.39

Ett svar på ”Parkeringsbråket utanför Hemköp

Lämna ett svar