Landskrona

Pistolbeväpnad man på flickskolans parkering

Det var vid 15-tiden på flickskolas parkering som fyra personen börjat bråka. Då plockar en 17-årig man en pistol och hotar en 20-årig man. När detta händer kör en 34-årig man med sin bil på en 28-årig man. Poliser med dragna vapen är snabbt på plats och får de snart situationen under kontroll. 28-åringen förs med ambulans till sjukhus men en punkterad lunga. Polisen har konstaterat att pistolen var en replika.

I mer detaljerad form:
14:47 larmades polisen till ett bråk på Borgmästargatan där ett flertal personer var inblandade och någon av dessa skulle vara beväpnad med en pistol. Bråket var dock inte på Borgmästargatan utan på på gamla flickskolans parkering mitt emot Hemmakväll och Godisparadiset. När polisen kommer till platsen ser man en person med ett pistollikande föremål. Polisen drar då vapen och tvingar ner alla fyra männen på marken. Personen som höll pistolen skrek flera gånger att det var en leksakspistol. Polisen har senare under kvällen konstaterat att pistolen var en replika.

15:12 larmas räddningstjänsten till en singelolycka på Borgmästargatan. Det visar sig att det är en person som blivit påkörd fast på samma ställe som bråket, inne på gamla flickskolans parkering. Det är en 28-årig man som blir i samband med bråket påkörd och satt sedan skadad mot ett vitt räcke som avskiljer parkeringen. Mannen fördes till sjukhus med en punkterad lunga. Det var först tal om att personen blivit skjuten vilket inte var fallet.

16:50 tas en volvo i beslag för teknisk undersökning. Bilen är krockskadad och den bärgas från korsningen vid Synsam på Borgmästargatan.
Samtidigt har polisens piketstyrka genomfört en husrannsakan på Borgmästargatan hemma hos en släkting till ägaren av den ljusblåa volvon.

Brottsrubriceringarna är följande:
Grovt olaga hot: en 17-årig pojke ska ha hotat en 20-årig man vid korsningen Borgmästargatan och Rådmansgatan med ett pistolliknande föremål. Han grips.
Mordförsök: en 34-årig man kör på en 28-årig man med sin bil. 28-åringen förs med ambulans till sjukhus. Han har förhörts av polis och hans skador uppges inte vara livshotande. Bakgrunden till påkörningen är det grova olaga hotet. 34-åringen är gripen.
Olaga hot. 28-åringen är kvar på sjukhuset, och misstänks också för ett olaga hot.

17-åringen och 34-åringen fortfarande är gripna. De två personerna som hämtades till förhör hördes under kvällen av polis. Dessa personer har sedan fått lämna polisstationen.

Det är två bilar som var inblandade, en svart saab 9-3 och en ljusblå volvo S70. Enligt ett vittne ska den svarta saaben kommit in på parkeringen i hög hastighet och försökt köra på en person. Där efter ska det börjat bråkas rejält varav en drar pistol. Det finns även uppgifter om ytterliggare en pistol som sedan kan ha gömts i den ljusblåa volvon. I samband med att mannen drar pistol blir en person påkörd, troligen av den ljusblåa volvo eftersom den hade plåtskador på höger framsida. Polisen är snabbt på plats och tvingar ner de fyra männen på marken. En person grips direkt och körs från platsen. Två personer fick sitta fängslade på marken medan den tredje blev omhändertagen av räddningstjänsten i väntan på ambulans

Enheter på plats:
Ambulans
: 364-9240
Brandkår: 264-2020, 264-2040, 264-2080
Polis: 164-2110, 164-2130, 164-1350, 164-1360, 164-9160, 164-9400, 163-9750, Civil, okänd

Lämna ett svar