Landskrona

Såhär gick olyckan till

Strax innan klockan två får en djurambulans haveri på E6:an i höjd med ICA-lagret. Det började ryka och man stannade vid vägrenen. Strax där efter kom en flakbärgare som stannade framför djurambulansen för att hjälpa föraren av djurambulansen, som är en kvinna i 20 års åldern. Bärgaren hade redan ett uppdrag och hade en bil på flaket. Medan de står vid fordonen ser de en lastbil komma farande i vägrenen rakt emot dem. De båda förarna försöker springa undan men hinner inte ta sig tillräckligt långt förrän lastbilen kör in i de parkerade bilarna. Lastbilen kraschar genom sidoräcket och fortsätter ner i diket. Krocken är så våldsamt att hytten bryts av från chassit. Flakbärgaren skickas in i mittvajerräcket och fastnar uppe på vajern.

Fem bilar har varit inblandade i trafikolyckan.

En holländsk lastbil med släp, en lastbil/djurambulans, en bärgningsbil med en personbil på flaket och en tyskregistrerad personbil.

Föraren av den holländska lastbilenär svårt skadad. Han misstänks för rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada.

Föraren av djurambulansen skadad.

Föraren av bärgningsbilen skadad, ej till sjukhus.

En person skadad som färdades i en tyskregistrerad personbil.