Omkrets

Stor husbåt har kantrat i Malmö

En husbåt kantrade vid 20:15-tiden av okänd anledning i en kanal i Västra Hamnen. Enligt första uppgifter ska mellan 50-60 personer befunnit sig på husbåten. Ett flertal personer har hamnat i vattnet. Dykare söker just nu efter personer i vattnet och flera räddningsenheter är på plats. Även flertalet ambulanser och poliser finns på plats.

Polisen är angelägen att komma i kontakt med alla som befunnit sig på båten för att på så sätt utesluta att någon saknas efter olyckan. Om du har varit ombord på båten så uppmanas du ta kontakt med en polis på plats eller ringa Polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering(21:10): Enligt uppgifter från platsen ska ett 40-tal personer funnits på båten när den välte. Ingen av dessa saknas i nuläget

Uppdatering(22:50):
Totalt har fem personer förts till sjukhus med ambulans. En av dessa uppges ha ådragit sig allvarliga men ej livshotande skador. Ytterligare tre personer kommer skjutsas in till sjukhuset av patruller. Övriga personer som befunnit sig på båten har undersökts av ambulanspersonal på plats och kommer inte att föras till sjukhuset.

Båten kommer nu att förankras och dykare kommer att söka ytterligare i området. Båten är privatägd och det har varit en privat tillställning på den när den av oklar anledning välte. I nuläget finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Polisen vill fortfarande komma i kontakt med eventuella personer som varit ombord på båten men inte hört av sig till polisen.
video från händelsen
20130831-230602.jpg

Lämna ett svar