Stormen Gorm

Starka vindar drog under söndagskvällen in över Skåne. Här är en liten händelselogg från Landskrona. Vindstyrkorna nådde upp mot 35 m/s

21: 20 – Ett större tält på Andra Tvärgatan slits iväg av vinden.

21:30-tiden larmades räddningstjänsten till E6:an vid Landskrona norra. En mindre lastbil blåste omkull. Föraren chockades i olyckan och södergående körfältet fick stängas för trafik under någon timme.

22:00 –  Ett träd faller över påfarten till Landskrona Södra och blockerar trafik från att köra på E6:an i södergående riktning. Nu är vinden som starkast.

22:10 – Stugorna på Rådhustorget flyttar på sig. En välter och förstörs

22:25 – Räddningstjänsten larmas på lägenhetsbrand på Eriksgatan. Det visade sig vara ett missförstånd. Plåt till en balkong hade lossnat och riskerade att falla ner på trottoaren. Räddningstjänsten spärrade av vägen mellan Säbygatan – Artillerigatan samt trottoarerna på båda sidorna. Innan man hinner lämna faller plåten ner. Tack vare avspärrningen skadades ingen och faran var över.

22:50 – Mindre översvämning i korsningen Eriksgatan – Skolallén

23:38 Taket på ett företag på Bävergatan lossnar och förstör taket på grannbyggnaden. Räddningstjänsten åker för kontroll men kan inte göra något.

23:56  Räddningstjänsten får larm om att flera takpannor lossnat på Harjagersgatan. Trottoaren spärras av. Fastighetsägaren tar över ansvaret.

00:46 – Fritidsbåt som håller på att slita sig i Kassakroken.

00:51 – Container håller på att välta ner i  vattnet vid Kassakroken på Parkgatan. Räddningstjänsten lyfter upp containern och säkrar den. Under räddningstjänstens arbete lossnar takpannor från huset bredvid och faller ner på gatan.

02:00 – Vattenståndet når som högst. Mer än 100 cm över normalt

06:30 – Båt på grund vid Fiskegumman. Räddningstjänsten åker till platsen för att kontrollera så ingen person befinner sig i nöd på båten. Båten, som har hemmahamn i Nivå, var tom.

16:00 – Fasad på Möllegatan har släppt och riskerar att välta ut över gatan

Utöver detta är det naturligtvis många fastighetsägare har fått skador på sina hus. En massa takpannor runt om i staden har lossnat och trottoarer har fått spärrats av, vindskivor har släppt och annat bråte har blåst runt i staden.

Läsarbilder

Läs också; Stormskadorna i dagsljus

[easyrotator]erc_9_1448901957[/easyrotator]