Omkrets

Godståg krocka med lastbil

Axelvold. Strax innan 11 larmades räddningstjänsten i Svalöv och Landskrona till en lastbilsolycka i Axelvold. Påväg ut till olycka kompletteras informationen med att ett godståg som kolliderat med en timmerbil. Tågtrafiken på sträckan, som endast trafikeras av godståg, stoppas innan räddningstjänsten har hunnit fram. När räddningstjänsten kommer fram visar det sig att lastbilschauffören själv tagit sig ut ur hytten och var endast lindringt skadad.

Han hade fått sätta sig i en förbipasserande persons bil. När ambulanspersonal frågade chauffören var han hade ont berätta han att han hade smärtor i rygg och nacke. Därför bestämde sjukvårdarna att taket skulle klippas på bilen för att inte förvärra en eventuell skada på chauffören. Han fördes sedan till sjukhus för kontroll. Föraren av godståget chockades av händelsen. Efter att ha blivit undersökt av sjukvårdare fick han komma in i värmen i ett hus innan en kamratstödjare från tågföretaget kom till platsen och tog hand om honom. Han behövde inte föras till sjukhus.

Timmerbilen var olastad vid tillfället. Godståget som hade cirka 20 vagnar var lastad med lastbilstrailer med varierande innehåll. Trailer på första tågvagnen förstördes i krocken. Den innehöll returpapp. Tåget var även lastad med bensin men det läckte aldrig ut något. Bärgnings- och uppröjningsarbetet beräknades ta flera timmar.

Lämna ett svar