Övriga nyheter

Uppvisning hos Räddningstjänsten i Landskrona

Trots den kalla vinden var det flera som samlats på Landskrona räddningstjänsts övningsfält. Uppvisningen börjar med att det ryker från ett hus och en person finns kvar i det brinnande huset. Brandkåren larmas och två rökdykare, med Patrik Nilsson i spetsen, försvinner snabbt in i det brinnande huset och lyckas rädda brandapan Flammy som sätts ner på marken med hjälp av hävaren. Direkt därpå kommer larm om bilbrand. Brandmännen rusar fram och bekämpar snabbt lågorna.

Efter teatern är det dags för lite allvar. Alla på plats blir utbildade i vad man ska göra när det brinner på spisen. Brandmannen Patrik Nilsson visar om man häller vatten i kokande olja bildas ett enormt eldklot. Istället ska man sätta på ett lock så man kan kväva elden.

Sen var det fritt fram att titta in i brandbilen, kolla på deras utrustning och se hur en ambulans ser ut invändigt. Styrkeledare Patrik Sander dela ut brandhjälmar och reflexer till barnen och Tobias Aldgård hjälper barnen att klättra in i brandbilen. Runt bilen fanns ytterligare tre brandmän för att svara på frågor från både stora och små. Två ambulanssjuksköterskor fanns på plats för att visa sin ambulans och svara på barnens frågor om ambulansen.

Lämna ett svar