Landskrona

Ny handgranat i Landskrona

Vid midnatt inkommer larm om att någon form av detonation inträffat på Viktoriagatan i centrala Landskrona. Polis och räddningstjänst åker till platsen, och kan konstatera att något exploderat. Både bilar och fastigheter har fått skador. Platsen är avspärrad i väntan på polisens tekniker ska komma till platsen för att undersöka området.

Detta är tredje explosionen på en vecka. Natten mot fredag sprängdes en handgranat inne på Pizzeria Escape på Vasagatan.
Natten mot lördag sprängdes en ”pappersbomb” intill Karlslunds pizzeria på Idrottsvägen. Oklart om sprängningarna har ett samband.

Uppdatering: Det rör sig om en handgranat som har detonerat under en bil. Polisen upprättar en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningarna hävs kl 05:45 och bilen har bärgats från platsen. Ytterligare sex bilar som stod parkerade i närheten har fått splitterskador. Ett antal fönsterrutor på en fasad i närheten har även fått splitterskador.

Vid midnatt inkommer larm om att någon form av explosion inträffat i centrala Landskrona. Polis och räddningstjänst åker till platsen, och kan konstatera att något exploderat. Platsen är avspärrad, och tekniker är på väg.