Landskrona

Snöovädret – Olyckor på E6

09:30 Räddningstjänsterna i Nordvästra Skåne går ut med en vädervarning. Strax ger de råden uträtta ärenden tidigt på dagen, följ väderutvecklingen och försöka att inte ge sig ut i trafiken.

Använd nya 113 13 för att få information om läget. Läs mer om 113 13 

 


11:15
SMHI höjer från en Klass 1-varning till en Klass 2-varning i syd västra Skåne. Detta innebär fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner

12:00 Pågatågen mellan Helsingborg och Ängelholm ställs in och resenärer hänvisas till Öresundståg som gör extra stopp. Infranord har höjd beredskap och ska göra allt för att sträckan Malmö-Helsingborg inte ska påverkas.

12:46 Första trafikolyckan. Singelolycka i höjd med Rydebäck i norrgående körriktning. En personbil har sladdat in i mitträcket och därefter ner i diket. Oklart skadeläge
Uppdatering: Två bilar inblandade. Olyckan ska inte lett till några personskador. Vägen är åter helt fri.

13:56 Trafikolycka. Tre personbilar i krock i södergående körriktning vid Rydebäck. Oklart skadeläge
Uppdatering. Ingen olycka hittades

15:30 snöandet har slutat. Endast tillfälligt?

16:30 Stor trafikolycka.  En buss, en minibuss och två personbilar var inblandade i olyckan som inträffa på Landskronavägen vid Rydebäck. Minibussen uppges ha voltat. Det finns inga uppgifter om skadade.

17:30 Slut. SMHI meddelar nu att ovädret drar vidare. De säger att 2 dm snö har fallit. Uppgifterna om snömängden känns felaktig. I Häljarp är det långt ifrån 2 dm. Dock ska det falla mer under natten men hur mycket är oklart.

Lämna ett svar