Övriga nyheter

Nationaldagsfirande vid Citadellet

Idag mellan 14-16 firades Sveriges nationaldag på Citadellet. Konferencier för dagen var Anki Nilsson och tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg hälsade de alla välkomna. Landskronas stadsmusikkår stod för musik när nästa programpunkt var dansuppvisning med Verdandi. Sedan var det dags för ett tåg med föreningar och  Landskrona dragon- och husartrupp att gå från borggården till musik av stadsmusikkåren och sedan hissa den svenska flaggan. Landskrona scoutkår fick äran att se till att flaggan kommer i topp och Landskrona stadsmusikkår spelar paradmarsch.

Efter var det sång med Landskrona allmänna sångförening och Öresundsvarvets manskör. Ännu mer körsång bjöd Divertimento på och låter Skara brudmarsch och Glädjens blomster ljuda över trakten. Årets högtidstal stod den avgående stadsdirektör Peter Billquist för. När han var klara var det dags för Anki Nilsson att ta ton och dessutom försöka få publiken med på noterna också. Flicka från Backafall vill hon att alla ska sjunga med i.

När det var avklarat skulle utdelning av flaggor genomföras. Efteråt passa det fint med ett fyrfaldigt leve för flaggan, utbringat av Lennart Söderberg. Firandet avslutades med den svenska nationalsången du gamla du fria, varpå Divertimento stämmer upp i Sommarpsalm.

Lämna ett svar