Omkrets

Storbrand i idrottshall Eslöv

Klockan 01.20 inkom larmet om att det brann i sporthallen. En polispatrull skickades till platsen som kunde konstatera att det brinner rejält. Man larmar då Eslöv, Lund och Jägersro till en fullt utvecklad brand i sporthallen.

Det nybyggda taket kollapsade strax före två och anläggningen är nu totalförstörd. Brandstationener från Eslöv, Kävlinge, Lund, Löddeköpinge och Malmö kämpar nu för att hindra att branden sprider sig till närliggande undervisningslokaler och en bowlinghall, vilket de troligen kommer misslyckas med. Man höll på att byta taket på sporthallen, ett arbete som tagit lång tid och dragit ut på tiden. Frigoliten som används kan ha påskyndat brandförloppet. Det mesta pekar på att branden är anlagd.

UPPDATERING. Den tekniska utredningen startar på fredag men polisens utgångspunkt är redan nu mordbrand. Brandförloppet var så kraftigt, man hade bestämt sig för att det skulle brinna. Eslöv, Kävlinge, Lund, Löddeköpinge och Malmö kunde inte rädda resten av vinkelbyggnaden som var sammanbygg med sporthallen. En bowlinghall, två klassrum och en brottningshall gick förlorade.

Polisen vädjar efter tips.  En pojke i femtonårsåldern har setts passera brandplatsen på cykel vid 01:15 tiden, alltså fem minuter innan branden starta. Han ombeds att kontakta polisen så att de kan utesluta honom. Vi söker också en man i fyrtioårsåldern som sågs vid Ekenässkolan i söndags. Polisen har öppnat en tipstelefon dit allmänheten kan höra av sig.  Polisen behöver alla iakttagelser, stora som små. Det går bra att lämna anonyma tips.

Telefonnumret är 010-561 70 72.

Lämna ett svar