OmkretsÖvriga nyheter

10 år sedan masskrocken på Tranarpsbron

Idag är det 10 år sedan den stora masskrocken inträffade på Tranarsbron. En person avled och ett 40-tal personer fick föras till sjukhus varav fyra med allvarliga skador. Även två brandmän fick föras till sjukhus. Totalt var 71 fordon inblandade i trafikolyckan, som är en av de största som skett i Sverige. 

Det var tisdagen den 15 januari 2013. Det är kallt och snöigt i nordvästra Skåne. Just denna dag var det solig och flera minusgrader men vid Tranarpsbron är det dimmig och betydligt kallare. Vägen blir glashal. Strax innan kl. 11 stannar en personbil i höger körfält i norrgående riktning på bron. En lastbil får sladd när den försöker bromsa för personbil och olyckan är ett faktum. Två lastbilar kolliderar med den första lastbilen och en kedjereaktion sätts igång.

När räddningstjänsten kommer fram vid 11:20-tiden hör de hur olyckor fortfarande inträffar i både norrgående och södergående körriktning. Även räddningstjänstens tankbil var inblandad i olyckan och en ambulans blir påkörd.  Klockan 15:49 avslutades räddningsinsatsen på olycksplatsen. Olycksplatsen var avstängd till nästkommande morgon.