Landskrona

6 månaders fängelse för lastbilsolyckan

Utan att bromsa dundrade lastbilen in i den stillastående kön. Flera bilar blir påkörda av lastbilen innan den slutligen kör av vägen och blir hängande över viadukten till Tullstorpsvägen. Två personer i vars en bil skadas allvarligt i olyckan och lastbilschauffören kläms fast. Han skadades lindrigt. Den svårast skadade av de påkörda fick en skallskada och bland annat på bäcken- och revbensfraktur. Han minns inget av händelsen. Idag går han med hjälp av rollator.

Nu har lastbilschauffören dömts till sex månaders för grov vårdslöshet i trafik och för vållande till kroppsskada till att betala skadestånd på 25 000 kr till den värst skadade.

Utredningen har visat att föraren körde i 90 kilometer i timmen, trots att han med fordonskombinationen bara får köra i 80 km/h. Färdskrivaren visar att chauffören inte bromsade innan han krockade med första bilen. Färdskrivaren visar också att chauffören började sin färd 16:30 och kört hela natten utan att ta någon rast.

Själv säger lastbilschauffören att han inte minns något, men han säger att han i stort följer kör- och vilotiderna men att han råkade köra någon timme för länge, samt att han fick köra i 90 km/h.

Läs mer om händelsen, klicka här