Landskrona

Bildextra: Sven under fredagen

28 bilder från stormen som under fredagen fortsatte att härja. Fredagen handlade framför allt om den höga vattennivån. Många landskroniter talar om att de aldrig sett vattnet såhär högt.

Vid 13-tiden hade den yttre delen av kallbadhuset gett vika för vattnet och den starka vinden. I lustbåtshamnen som ligger precis i närheten nådde vattnet över kajkanten och en mindre motorbåt kapsejsat.
Inne i Kassakroken nådde vattnet över kanten och brandmännen hade inte haft det helt lätt att nå ner till räddningsbåten Svärdet. Vid venbåtarna var vattennivån mindre än en halvmeter från kajkanten.

Nere i Borstahusen märkte Pumphuset av problemet med vattennivån då varuleveransen inte nådde fram för att det stod vatten upp till parkeringen. Även den populära badplatsen “cement” var under vatten när vågorna piskade upp.

Träden ute vid Lill-Olas brukar drabbas hårt av stormar, så även denna gången. Ett flertal tallar har vält eller knäckts. Vattnet nådde långt upp på  stranden, nästan ända fram till badvakt- och kioskbyggnaden.

Tak och takpannor hade det svårt i vinden. En byggnad bakom Curla på Hjalmar Brantings väg fick delar av taket avblåst. Liknande skador fick Veidekke’s lokaler utmed Varvsvägen, lika så taket på ÖoB.
Vid 14:30 larmades räddningstjänsten till Vasagatan efter att en vindskena av plåt lossnat och riskerade att trilla ner och skada någon.

Även vattennivån i Saxån höjdes rejält. Så pass mycket att Axeltoftavägen svämmade med ett par decimeter precis innan bron. Landskrona Stad fick åka ut för att placera ut skyltar som varnade för översvämning.
Persienn- och markisbutiken är vana vid vattnet och hade byggt upp en skyddsvallning vid entrédörren.

Teaterparken har fått sig en liten insjö.

Läs mer om Kallbadhuset

Lämna ett svar