Sport

Bildextra: Bois förlorade 1-2

De 2 336 i publiken som tog sig till IP på måndagskvällen fick se bra fotboll. Tyvärr fick BoIS kapitulera mot serieledarna Örebro SK. 1-2 slutade matchen. Det var dock BoIS som tog ledningen men Örebro gjorde två mål nästan direkt efter och mer behövdes inte för en vinst.  

Det var Örebro som styrde i första halvlek. Men BoIS var ändå med hela tiden och skapade även en del chanser. BoIS hade en boll inne i mål i den 33:e minuten men dessvärre blev ”Surprise” avvinkad för offside. Två minuter senare lossade ”Surprise” ett bra skott men Oscar Jansson visade att han är en bra målvakt. Strax där efter, i den 36:e minuten, hade Örebro ett riktigt vasst skott men då visade Halvorsen att även han kan rädda.
Max Mölder fick ett jack i huvudet efter en närkamp med en örebrospelare. Max fick stiga av planen i några minuter medan han blev omplåstrad och avtorkad av BoIS läkare.

I andra halvlek blev det mer jämnt och BoIS fick fler och fler chanser. I den 58:e minuten kunde BoIS ta ledningen genom ett snygg volleyskott av Alexander Tkacz efter ett bra inlägg av ”Surprise”. Målvakten Oscar Jansson försökte att snabbt plocka ut bollen ur målet, men domaren hade redan sett att bollen var över mållinjen. Detta var Alexanders första mål i superettan. Dock varade inte glädjen länge för i 62:e minuten kunde Örebro kvittera genom en frispelad Peter Samuelsson. Läget kom efter en en snabb kontring där boisarna mest stod och tittade på. Och 20 minuter senare gör samma Samuelsson även 1-2 genom att nicka in bollen på en frispark.

BoIS fortsatte att jaga mål och tryckte på framåt men fick aldrig någon riktigt chans.

 

Lämna ett svar