Sport

BOIS KLARA FÖR SUPERETTAN

BoIS är klara för Superettan 2014. Den storspelande målvakten Niklas Uddenäs stod för flera bra räddningar i den dramatiska hemmamatch mot GIF Sundsvall. Hela laget kämpade och gjorde en bra insats med många individuella prestationer.

Första halvlek börjar med flera bra chanser för båda lagen. Bland annat hade Sundsvalls Simon Helg nästan öppet mål men sköt över. Efterhand tog BoIS över och var det laget som pressade. Närmst ett mål kom Fredrik Olsson som försökte brösta in bollen men Sundsvalls målvakt Naruin räddade med en fotparad.

Precis innan halvtidsvilan varnas Surprise efter att ha ”sparkat” Naruin i huvudet när han slängde sig framför Surprise för att ta bollen.

I andra halvlek kör Suprise igång stenhårt direkt och är mycket nära att göra 1-0. Rollerna bytades nu och det var Sundsvall som var lag som pressade men BoIS hade en del chanser. Sundsvall var närmst. Bland annat hade de en boll i stolpen som Uddenäs trodde skulle gå över. Med bara minuter kvar visade Uddenäs vilken klass han höll i match. Han gjorde en riktigt bra dubbelräddning på ett skott från nära håll.

Matchen slutade 0-0. När slutsignalen ljöd kom först en lättnadsapplåd från läktaren som snabbt stannade av. Var BoIS klara för ny omgång i Superettan? Det var en nervös minut innan speakern kunde meddela: -”Mina damer och herrar, matchen Värnamo – Örgryte slut… 0-0!” Ett jubel bröt och de lättade spelarna kramade om varandra innan de gick bort till klacken på ståplats för att fira vid sidan av planen.