Sport

Bildextra: BoIS vann med 2-0

Landskrona BoIS vann hemma mot Jönköping södra med 2-0 (0-0). I 80:e minuter gör Fredrik Olsson 1-0. I 92:a minuten gör 16-åriga Erik Andersson 2-0 med en fin bredsida från strax utanför straffområdet

Matchen i stort bjöd inte på bra fotboll. Direkt efter avspark fick först Landskrona BoIS ett läge. I anfallet efter var det J-södra som fick en ännu bättre chans att göra mål men Bill Halvorsen gör en bra räddning. Det var annars J-Södra som styrde mycket i första halvlek och Landskrona var lite mer passiva och väntar på kontringsmöjligheter.

Bästa chansen i första halvlek hade Alex Nilsson som efter en passning av Andreas Dahl sköt i ribban. Men 0-0 efter första halvlek

Andra halvlek börjar bra för J-Södra, men ju mer matchen gick desto mer växer Landskrona. Det slarvas inte lika mycket och spelet blir bara bättre och bättre. Det ger så småningom utdelning i 80:e minuten. Målet kom efter en tilltrasslad situation i straffområdet där Fredrik Olsson till sist står själv med bollen och med ett tomt mål. Han kan enkelt slå in 1-0.

J-södras spel börja darra ännu mer efter målet. I 85:e minuten varnas J-södras Aleksei Kangaskolkka efter snack med linjedomaren. I 88:e minuten får han rött kort efter att han dragit på sig ytterligare ett gult kort för fult spel när han satte en armbåge i ansiktet på en BoIS-spelare

På övertid kan Erik Andersson göra 2-0 med ett placerat skott några meter utanför straffområde. Möjligheten kom efter att Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani snabbt tog sig fram längst vänsterkanten, passade in till Fredrik Olsson i mitten som kan lägga tillbaka bollen till en fri Erik Andersson som snyggt placerar in bollen. Helgesson i J-södra målet kunde bara titta på när bollen seglade förbi.