Sport

Bildextra: BoIS vann premiären

Idag var det premiär för Superettan. BoIS vann hemma mot Degerfors med 1-0. Målet gjordes av Surprise i 66:e matchminuten.

I början av första halvlek var det BoIS som hade kontrollen. BoIS radade upp chanser men Degerfors målvakt August Strömberg gjorde flera bra räddningar. Dock trappade BoIS ner på farten strax innan halvlek. Det stod 0-0 i pausen. Båda lagen hade då haft sju avslut.

I andra halvlek höjds inte tempot. Det bjöds inte på någon vidare bra fotboll men farligare chanserna är det BoIS som skapar och så i 66:e minuten så slår Surprise till. Bollen slås perfekt förbi målvakten på hans vänstersida och går sedan via stolpen in i mål. Efter målet kom ingen tempohöjning från något utav lagen och matchen slutade 1-0. Matchens lirare blev Surprise