HäljarpLandskrona

Sammanfattning av nyår

Nyårsafton började lugnt för räddningstjänsten i Landskrona och det såg nästan ut som det skulle förbli så, men så var inte fallet. Trots en lugn dag så blev kvällen helt annorlunda. Under två timmar fick räddningstjänsten sex larm. I snitt får räddningstjänsten två larm på 24 timmar.

19:22. Första larmet för kvällen når räddningstjänsten. Det är ett automatlarm från Rohm & Haas som löst ut.  Det är två kemikalier som börja reagera med varandra och orsaka först en värmeutveckling och sedan rökutveckling. Processen kunde stoppas och reaktionen avtog. Räddningstjänsten ventilerade ut lokalen och stanna kvar tills dess att man såg att temperaturen sjönk igen.

22:15. Larm inkommer om att det brinner i en container i Häljarp. Det var tre unga tjejer som upptäckte branden och larmade SOS. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde enkelt släcka ner branden. De använde ordentligt med vatten för att försäkra sig om att branden var släckt. Läs mer om den här

22:33. Larmet går igen. Nu brinner det på en balkong på Östergatan.  Räddningstjänsten i Landskrona är fortfarande upptagna med branden i Häljarp och har precis kopplat upp tankbilen för att få extra vatten. Ett förstärkningslarm gick därför ut till Bårslöv i Helsingborg, men först på plats var dock troligen insatsledare från Landskrona. Man kan snabbt konstatera att branden var av mindre omfattning och elden hade självslocknat innan räddningstjänsten kommit fram.

22:50 Nytt larm om brand i container. Denna gången är det utanför BBK’s klubbstuga på Erikstorpsvägen. Omfattningen av branden är oklar, dock ska inringaren ha sett  lågor från containern.

23:07. Automatiskt brandlarm från Seminarieskolan. Någon form av sabotage med fyrverkeri var orsaken. Röken gjorde så att larmet löste ut men någon brand ska inte ha uppstått.

23:59. Litet larm Landskrona. Okänt vad

00:15. Automatiskt brandlarm från Dammhagsskolan. Det var någon som skjutit in en raket genom brevinkastet till huvudentrén. När räddningstjänsten kom till platsen var det fullt med folk på skolgården och en del börja skjuta raketer mot räddningstjänsten  Därför valde man att vända eftersom det fanns risk för brandmännen säkerhet. Man kallade på polisen som dök upp 15 minuter senare. Då kunde räddningstjänsten åka in och kontroller vad som hänt då det lugnat sig på platsen. Raketen hade orsakat en del rök men någon brand uppstod aldrig. Händelsen rubriceras som våld mot tjänsteman men ingen kunde gripas. Ingen kom till skada

Ett svar på ”Sammanfattning av nyår

Lämna ett svar