Övriga nyheter

Carolina Sandell, Skyddsängel

Carolina Sandell, 24år, från Landskrona har blivit utsedd till Årets Skyddsängel 2012 på galan Svenska hjältar.

Juryns motivering: ”Carolina är en svensk hjälte för att hon med risk för sitt eget liv klättrade upp för ett stuprör och räddade livet på Nellie, 4, som var instängd i en brinnande lägenhet.”

Det var en tidig morgon i augusti 2011 som Carolina står i sitt kök och fixar frukost. Carolina hör skrik från en förtvivlad mamma på innergården. Från köksfönstret ser hon att rök väller ut från huset mitt emot. Det brinner på andra våningen och i fönstret står Nellie ,4 år, i bara trosor och bankar på fönstret.

Carolina springer ut barfota utan att veta vad hon egentligen ska göra. När hon kommer ut står Jessica och skriker och försöker få sin dotter att hoppa. Jessica har flera gånger försökt ta sig in i lägenheten igen men röken och branden är för kraftig. Carolina ser ett stuprör som går upp till fönstret som hon börjar klättra upp för.Carolina försöker få upp fönstret som sitter fast.Hon inser snabbt att hon inte kommer lyckas och börjar istället prata med Nellie. Hon får Nellie till att öppna fönstret och klättra ut till Carolina.

Carolina börjar sedan klättra ner men fallar baklänges ner på marken. Fallet blev inte så högt och båda klara sig.

Lämna ett svar