Landskrona

Dagen efter Karlslundsbranden

Det var igår kväll vid klockan 22.30 som räddningstjänsten fick larm om att det brann på Karlslundstorget i Landskrona. När första styrka kommer fram var det redan övertänt utvecklad i den delen av byggnaden där Karlslunds pizzeria fanns. Branden hade redan spridit sig vidare i fastigheten till livsmedelsbutiken My Gross och tobaks-och spelbutiken Nyvångs spel. Man försökte sätta in rökdykare för att se om man kunde rädda livsmedelsbutiken, men då var branden alldeles för omfattande. Brandmännen hindrade branden från att sprida sig till familjecentralen Tellus, tidigare Bronsängens förskola. Det är oklart hur omfattande skadorna blev i det underjordiska garaget, men både rök och vatten ska ha tagit sig ner.

Det går inte i dagsläget att säga vad som kan ha orsakat branden, men den har börjat i pizzeriadelen är man rätt säker på. Polisen misstänker även att branden är anlagd. Det finns uppgifter om att kraftig smäll ska ha hörts innan branden, men det är inget som kunnat bekräftas av polisen. Pizzerian har tidigare utsatts för attentat, bland annat brandattentat och så sent som i oktober utsattes pizzerian för en sprängning.

Polisen hade problem på platsen av ett gäng ungdomar som inte respekterade avspärrningarna. Det blev även tumultartat när en polisman blev omkring och fick värja sig med pepparspray. Polisen fick kalla på förstärkning med bland annat hundpatrull från Malmö. Polisen uppskattar att man hade 10-15 poliser på platsen. Efter ett tag så lugnade allt sig.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

Se fler bilder från branden, klicka här