Landskrona

Här är alla kolonibränder

Under året har 14 kolonibränder inträffat i Landskrona stads koloniområden. Den mest intensiva perioden var i mars, men det började redan i januari. Det är bara i april och september som det inte har brunnit i en stuga.

Se hela kartan här

St Olovs vång

Kopparhögarna Larvi Axeltofta

Citadellet

Antal

6

4 3 1(1)

0

 

Januari
6/1
Vid 21-tiden larmas räddningstjänsten till en brand på Kopparhögarnas koloniområde. Det visar sig att det brinner i en stuga i gång H. Stugan fick en totalskada.
150107_Kolonibrand_1

 


Feburari
28/2

Räddningstjänsten får vid 6-tiden på morgonen larm om att brinner i gång 8 på St Olovs vång koloniområde. Stugan får omfattande skador.

 


Mars
2/3

En stuga och flera förråd brinner på St Olovs vång.

3/3
Vid 5-tiden larmar en väktare om att en stuga brinner på St Olovs vång. Räddningstjänsten är snabbt på plats och räddar stugan från att  brinna ner.
IMG_3352-0.JPG

8/3
Tidigt på söndagsmorgonen brinner det i två stugor på St Olovs vång. Man tar beslutet att låta de brinna ner till grunden. Det har nu brunnit i 5 stugor på 10 dagar.
150308_Kolonibrand_2

18/3
Vid 01-tiden brinner den äldsta kolonistugan på St Olovs vångs koloniområdet, ”Postastugan”. I samband med detta förhörs en 24-årig man som rör sig i området.
En gripen efter ny brand i koloni, Landskrona

 


Maj
10/5
Vid 4-tiden brinner det igen på St Olovs vång, efter cirka två månader med lugn. Stugan är övertänd och brinner ner till grunden.
150510_Kolonibrand_1

22/5
Strax efter midnatt brinner det i en stuga på Kopparhögarna. Stugan är övertänd och går inte att rädda.
Brand i kolonistuga, Landskrona

 


Juni
8/6

På eftermiddagen upptäcker en person att det brinner i taket till en kolonistugan. Med hjälp av en skumsläckare kan samma person släcka branden innan räddningstjänsten kommit fram.

 


Juli
3/7

Räddningstjänsten larmas vid 00:30-tiden till Axeltofta koloniområde. Stugan gick inte att rädda.

30/7
Larmet inkommer vid 22:30-tiden om att det brinner i en stuga på Kopparhögarna. Stugan är övertänd och går inte att rädda.
Kolonibrand i Landskrona

 


Augusti
4/8
vid 14-tiden larmas räddningstjänsten till en stugbrand på Axeltofta koloniområde. På plats har det brunnit i en rök och inte i stugan. En granne har släckt med pulversläckare.

28/8
03-tiden brinner det igen på Kopparhögarnas koloniområde. Stugan har brunnit ett tag och det finns inte en chans att rädda stugan.

 


Oktober
17/10

Strax innan kl. 05 får räddningstjänsten larm om att det brinner vid Löpargatan. En kolonistuga brinner kraftigt. Stugan blir helt förstörd.
Kolonibrand i Landskrona

18/10
Precis efter midnatt får man larm om att en kolonistuga brinner på Larvis koloniområde. Branden upptäcks i ett tidigt skede och man kunde rädda stugan.
Ny kolonibrand i Landskrona

 

*På kartan är punkterna utplacerade med så hög noggrannhet som möjligt.