Landskrona

Intensiv dag för räddningstjänsten

Sen klockan åtta imorse har tjänstgörande styrka på Räddningstjänsten fått rycka ut till hela åtta larm. 

Dagens första larm kommer 08:39. Det är det automatiska brandlarmet på Energiknuten som gått igång. Men innan räddningstjänsten har hunnit fram ska de få ytterligare två larm. 08:40 kommer larm om en akut båttransport till Ven. En patient måste snabbt till sjukhus för operation. Nästa larm kommer 08:41 och är även detta är ett automatiskt brandlarm. Det är brandlarmet på St Olovs sjö förskola som löst ut. Båda automatlarmen hade gått igång av misstag. Landskrona lyckades själva reda ut trippellarmet.

09:45 kom larm om trafikolycka. Krock på E6 i höjd med Häljarp

12:13 larmades släckbilen till Stormgatan. Det var ambulansen som behövde hjälp med att bära ner en patient. Detta uppdraget fick avbrytas eftersom bara minuter senare kom larm till Emiliaskolan i Häljarp. Det automatiska brandlarmet hade löst ut. Men halvvägs från fick räddningstjänsten vända tillbaka mot Stormgatan efter att patientens tillstånd försämrats. Endast insatsledare och hävaren åkte till Emiliaskolan där det visade sig att leklera bränts vid och skapat en rökutveckling. Efter att ha vädrat ut lokalen kunde de återvända till stationen.

Eftermiddagen och början av kvällen började lugn, men det var inte slut än. 20:30 gick automatlarmet igång på Asmundtorps skola. Det är oklart vad som orsakade att brandlarmet gick igång på fredagskvällen.

Lämna ett svar