Omkrets

Kraftig explosion i Oslo, åtta döda

Såhär såg det ut på AT-Foto under attentatet den 22 juli. Kontinuerligt uppdatering hela dagen. 

En kraftig explosion har inträffat i regeringsbyggnaden i Oslo i vad som kan vara en terroristattack. Minst åtta personer uppges vara skadade. Det råder just nu kaos i centrala Oslo och regeringskvarteret ser ut som en krigszon. Flera rapporteras skadade. Händelsen inträffa vid 15.20-tiden.

Alla tillgängliga poliser är satta i arbete. Norska polisen varna för ytterliggare explosioner och uppmanar folket att gå hem och undvika större folksamlingar. Centrala Oslo evakueras. Både Aftenpostens redaktion och TV2 tvingas lämna sina lokaler.

Helpers of the globals jihad har initiellt tagit på sig skulden för attentaten. Motivet är okänt. Dock är det väldigt oklart om detta stämmer.

Polisen vet inte om det rör sig om en större bil kört upp mot ministeriet och exploderat eller flera små bomber. Fönster har krossats inom en kilometers radie vilket visar kraften i bomben. Initiala uppgifter är angreppet riktat mot olje- och energidepartementet.

Sju är döda och 15 skadade – Uppdatering. Åtta döda


Uppdatering: Flera personer är bekräftade döda. Från flera källor rapporterade att en större bil kört upp mot ministeriet och exploderat. Initiala uppgifter är angreppet riktat mot olje- och energidepartementet.

Uppdatering: Fönster har krossats inom en kilometers radie vilket visar kraften i bomben. Det är bekräftat att det är ett terroristattentat. Minst två döda.

Uppdatering: Polisen i Stockholm har omedelbart skärpt bevakningen av vissa byggnader i Stockholm som en följd av explosionen i Oslo

17:58: Två döda och femton skadade i det som beskrivs som den värsta händelsen i Norge sedan andra världskriget. Alla tillgängliga poliser är satta i arbete. Motivet är okänt. Norska polisen varna för ytterliggare explosioner och uppmanar folket att gå hem och undvika större folksamlingar.

18:07: Enligt obekäftade uppgifter ska skottlossning har utbrutit i södra Oslo på ett läger för norska socialdemokraternas ungdomsförbund.

18:23: Rökdykare undersöker nu byggnaden

18:32: Polisen i Norge berättar att flera personer ligger döda i byggnaden (Høyblokken). Polisen vet inte än om det är flera små bomber som gått av samtidigt eller en stor. Polisen har inte fått någon förvarning.

18:47: Helpers of the globals jihad har initiellt tagit på sig skulden för attentaten. Dock är det väldigt oklart om detta stämmer.

18:53: Centrala Oslo evakueras. Både Aftenpostens redaktion och TV2 tvingas lämna sina lokaler.

19:38: 7 personer bekäftas döda

19:45: Det sprids fejkade bilder på en andra explosion i Oslo

20:02: USA fördömmer attacken som dom kallar för feg

Söndag

05:00 En 32-årig norsk man med koppling till extremhögern är gripen för dåden. Anders Bering Brevik

Måndag

17:00 Siffran steg till åtta

Lämna ett svar