Svalöv

Lastbilschaufför överkörd av dieseltjuvar

Natten mot onsdagen upptäcker en lastbilschaufför att dieseltjuvar håller på att stjäla diesel från hans lastbil. När han försöker avbryta stölden blir han påkörd av tjuvarna. 

Händelsen inträffade vid 04:30. Lastbilschauffören, en 38 år man, kommer ut från sitt hus och ser då en man som är vid hans lastbilen. Lastbilschauffören börjar ropa åt mannen att slut vad han håller på med. Mannen springer då mot en bil som står parkerad en bit bort där hans medbrottsling sitter och väntar. Lastbilschauffören ställer sig i vägen för att förhindra bilen att köra vidare men blir då påkörd. Tjuvarna smiter från platsen. Lastbilschauffören hinner uppfatta att det finns minst två personer i bilen.Ambulans och polis larmades till platsen. Lastbilschauffören klagade på smärta i armen men behövde inte föras till sjukhus.

Tjuvarna hade skruvat av tanklocket på lastbilen och placerat slangningsutrustning ovanpå tanken i syfte att stjäla diesel. Slangningsutrustning som tjuvarna lämnade kvar, samt en släpvagn, beslagtas av polisen. En anmälan om grov misshandel samt försök till stöld av diesel upprättas.