Polisen: Ingen omedelbar koppling mellan de senaste händeslerna

Polisen har det senaste dygnet genomfört flertalet insatser som är kopplade till de allvarliga händelser som skedde kvällen och natten den 29-30 juli i Landskrona: Skottlossning, allmänfarlig vårdslöshet samt detonation. Dessa händelser bottnar i en känd konflikt mellan lokala kriminella aktörer i Landskrona.

Polisen arbetar tillsammans med nationella bombskyddet med att genomsöka ett antal fastigheter och utrymmen Landskrona och dess närområden. I det arbetet används bland annat specialutbildad vapen- och bombhund. Beslutet om insatsen har fattats av polisområdeschefen Patric Heimbrand.

– Syftet med insatsen är att förhindra att nya grova och hänsynslösa brott ska inträffa inom Landskronaområdet. Vi har under insatsen letat efter vapen, sprängmedel och annat som kan användas till grova brott, säger Patric Heimbrand.

– Tillsammans med Landskrona kommun och fastighetsägarna har vi redan påbörjat en rad åtgärder för att ytterligare öka tryggheten för de boende och minska brottsligheten. Det handlar bland annat om att vi sågar ner träd som skymmer övervakningskameror, städar ur vinds- och källarutrymmen som några exempel på åtgärder, säger Anders Nordberg, tf. lokalpolisområdeschef i Landskrona.

Under onsdagskvällen vid 23-tiden utsattes Landskronas stadshus för en kraftfull detonation. Polisen arbetar intensivt med denna händelse och har tillsatt särskilt utpekade regionala resurser i arbetet.

– I nuläget ser vi ingen omedelbar koppling som pekar på ett samband med polisens pågående insats i Landskrona och gårdagens detonation vid Landskrona stadshus, säger Patric Heimbrand, polisområdeschef nordvästra Skåne.

Polisen arbetar på bred front för att få de skyldiga lagförda. Det pågår ett brett arbete med utredningsåtgärder som exempelvis informationsinhämtning från både eventuella vittnen och övervakningskameror.

Tips kan lämnas till 114 14 eller polispatrull på plats. Tips kan även lämnas via https://polisen.se/kontakt/mejla-region-syd/