Omkrets

Polisjakt: fartdåre körde 230 km/h

En 49-årig man kunde vid 01-tiden gripas för vårdslöshet i trafik efter att ha kört i minst 180km/h i en skåpbil

00:53 får polisen i Skåne ett samtal från sina kollegor i Halland. En utländsk skåpbil var påväg söderut på E6 i mycket hög hastighet. Över Hallandsåsen håller de över 200 km/h enligt efterföljande polisbil. Polisen har svårt att hinna med men i  höjd kontrollplatsen utanför Långeberga, Helsingborg, kan polisen sakta ner skåpbilen genom att köra förbi den och bromsa framför den. Dock lyckas skåpbilen ta sig förbi igen och gasa på upp till 230 km/h, varför polisen väljer att ta det lugnt och tänka på säkerheten.

Istället förbereds spikmatta vid Landskrona Södra, men någon skåpbil dyker aldrig upp. Det visar sig att den tog av vid Rydebäck. Flera polispatruller skickades till Glumslöv och Rydebäck för att söka efter skåpbilen som snabbt hittades på bensinmacken vid Rydebäck tågstation.

Sex personer springer från platsen varav fem får polisen tag på. En av männen, en 49-åring, misstänks vara föraren efter att ha pekats ut av vittne och grips på plats. Mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik och för rattfylleri efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Polisen kunde med laser uppmäta hastigheten till 180 km/h.

Lämna ett svar