Storm i Skåne, Laura

Det blåser just nu kraftig i Landskrona med en medelvind på runt 20 m/s och vindbyar upp mot 30 m/s. Stormen har fått namnet Laura

Under torsdagen 12/3 kommer det blåsa kraftig i Skåne och SMHI har därför utfärdat en klass 2 – varning för stormbyar (25-28 m/s) från förmiddag till sen eftermiddag. Räddningstjänsten rekommenderar att man tar in eller stormsäkra lösa föremål i trädgårdar och balkonger. Båtägare bör se över sina förtöjningar så att båtarna inte slits under stormen.
Det kan även bli störningar i trafiken på grund av den kraftiga vinden, exempelvis att Öresundsbron stängs av tillfälligt och att tåg blir inställda. Håll koll på Trafikverket samt Skånetrafiken respektive hemsida.

Uppdatering. Tågar ställts in på sträckan Helsingborg – Eslöv och stannar då inte i Gantofta, Vallåkra, Tågarps, Billeberga, Teckomatorps och Marieholms station. Öresundbron är stängd för all trafik pga blåsten som blev värre än väntat.

Uppdatering. Det finns uppgifter om att plåtbitar flyger iväg från det nedbrunna huset vid Coop men annars finns det inget stormrelaterat att rapportera från Landskrona.