Landskrona

Trafikkaoset – Detta har hänt

Under förmiddagen har tre trafikolyckor inträffat på E6:an utanför Landskrona. Totalt har sju personer förts till sjukhus, varav två med allvarliga skador. Lastbilschauffören har gripits, misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshets i trafik. 

Klockan 08:09. Första larmet om olycka inkommer. En personbil voltade ner i ett dike, ca 1,5 km från Landskrona södra, i södergående riktning. Bilen hamnade på taket och förbipasserande hjälpte föraren ur bilen innan räddningstjänsten nått fram. Mannen förs med ambulans till sjukhus med lättare skador.

Klockan 08:36När räddningstjänsten är fortfarande kvar på den tidigare olyckan när larm inkommer om en ny allvarlig olycka, i höjd med Tullstorpsvägen ca 1500 meter innan den första olycka. En lastbil krockar, i hög hastighet enligt vittne, med flertalet personbilar och åker sedan av vägen och blir hängande över en viadukt. E6:an och Tullstopsvägen stängs av helt för trafik. Två bilar fick klippas upp av räddningstjänsten för att kunna ta ut patienterna. Lastbilschauffören var ”minst” skadad och togs omhändertogs sist. Sex personer förs till sjukhus, två med allvarliga skador. Lastbilschauffören grips senare på sjukhus.

Klockan 11:05. En kö-olycka inträffar i höjd med Landskrona Norra, i södergående riktning. Endast polis kör till platsen. Inga personskador.

Klockan 13:50Lastbilen har lyfts upp påväg igen. Se alla bilder från bärgningen

Klockan 15:00. Bärgningen är nästintill färdig och bärgarna börjar bli redo att lämna platsen. Sanering väntas av både E6:an och Tullstorpsvägen. Provisoriskt räcke sak sättas upp. Stor mängd diesel ska saneras vid Tullstorpsvägen

Klockan 20:00. E6:an beräknas öppnas

Söndag
Klockan 10:00. Tullstorpsvägen beräknas öppnas